Att utesluta onödig kyla

Syfte

Produkter (ägg och läsk) som ofta använder onödig kylaDet finns flera varor i livsmedelsbutiker som inte behöver kylas, men som ofta säljs i kyldisk ändå t.ex. ägg, läsk och mineralvatten – det vill säga onödig kyla används.
I detta projekt vill vi identifiera varor som kyls i onödan och ta reda på hur mycket energi som går åt till det. Vi kommer även att genomföra en mindre beteendestudie där vi undersöker vilka varor kunder föredrar att köpa kylda och varför, samt försöka ta reda på om kyla påverkar försäljningen av vissa varor.

Förväntade resultat

  • Beräkning av hur mycket energi som används till att kyla varor som inte behöver förvaras kallt.
  • Ökad kunskap om kundbeteende och hur kyla påverkar försäljningen av vissa varor.

Deltagare

Projektet drivs av RISE i samarbete med Bergendahls Food (Citygross Borås) och BELIVS.

Finansiär

Naturskyddsföreningen (genom försäljning av el märkt med Bra miljöval)

BELIVS, Beställargrupp Livsmedelslokaler

css.php